Yaşam

Sumaklı soğan salatası tarifi, nasıl yapılır?

Sumaklı soğan salatası, Adana mutfağının eşlikçi salatasıdır. Et, tavuk, ciğer gibi yemeklerin yanında her zaman yerini alır. Et yemeklerinin yanında balıkların yanına da çok yakışan bir lezzettir. Ekşi bir tada sahip olan sumak, limona alternatif olarak kullanılabilir. Antioksidan özelliği olduğu gibi yemeklerde tüketilmesi oldukça faydalıdır.

Sumaklı soğan salatası yapmak için soğanlar önce piyazda doğranır, ardından diğer malzemelerle birleştirilerek servis edilir. Yepyeni tanımda soğan, tüm malzemeleri öldürmeden birleştirerek yapılıyor. Soğanın acı ve keskin tadının mideye zarar vermemesi için önceden tuzla ovmak daha sağlıklıdır. Dilerseniz bu aşamadan sonra soğanları suyla yıkayıp diğer malzemelerle birleştirirseniz kokunun da önüne geçmiş olursunuz.

SUMAKLI SOĞAN SALATASI

4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

Sumaklı soğan salatası tarifi için gereçler;

  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
  • 2 adet doğranmış soğan,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
  • 2 çay kaşığı sumak,
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sumaklı soğan salatası nasıl tanımlanır?

  • Doğranmış soğanları derin bir karıştırma kabına alın.
  • Tuz ekleyin ve soğanları hafifçe öldürmek için yoğurun.
  • Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.
  • Ve sumaklı soğan salatanız hazır.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu